Börja med att skära två kycklingfiléer i mindre bitar. Värm upp olja i en stekpanna, på medelvärme. Stek kycklingen långsamt.
Skär en lök i ganska stora skivor och lägg i stekpannan med kycklingen.
Här kan det vara läge att sätta på jasminris i en kastrull.
När kycklingen är genomstekt, tillsätta en grön paprika samt två röda paprikor i större skivor.
Stek långsamt så det inte blir bränt. |
När löken och paprikorna blivit mjuka tillsatte jag en liten burk (260g) med konserverade ananasringar som jag skärt i bitar, spadet åkte också i stekpannan. Två msk chilisås och en msk koncentrerad hönsbuljong hälldes sedan i.
Medan det puttrade med ett lock över blandade jag 1 msk soja, 1 msk vitvinsvinäger och två tsk majsena i en liten skål.
Blandningen rörde jag ner i woken som fick sjuda tills riset var klart.
Jag kokade även äggnudlar som tillbehör. Ett tips är att röra ner nudlarna i stekpannan, i woken innan servering.
Kycklingwok med sweet chili. serverad med grönsallad, jasminris och äggnudlar. Smaklig måltid! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar