Ingredienser:
- Bacon, 2 paket
- Purjolök, 0.5.
- Paprika röd, 1 st
- Paprika grön, 1 st
- Vitlök, 3 klyftor
- Grytbitar av nötkött, 1 förpackning / ca 850 g.
- Vatten, 8 dl
- Oxfond med rödvin, 7 msk
- Ris
Börja med att skära purjolök, bacon, paprika.
Fräs bacon, paprika, purjolök och pressad vitlök i en stor kastrull. Börja med baconet för att få det lite krispigt, lägg sedan ner de andra grönsakerna mot slutet. Häll över en skål när det är klart.
Bryn köttet i kastrullen.
Tillsätt sedan vatten och fond.
Låt puttra under lock i ca 2 timmar.
Mot slutet av kokningen, tillsätt baconfräset, grädde och timjan.
Smaka av med salt, peppar och ev mer fond.
Servera med mumsiga grönsaker och ris
Njut!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar