Kommer inte ihåg exakt hur många det blev, men dom räckte i flera dagar.
Ingredienser till burgarna:
- köttfärs, 1.6 kg
- ägg, 3 st
- mjölk, ca 3 dl
- warsconesås, en liten skvätt
- sambal oelek, några tsk
- vitlök, 5 klyftor
- soja, några msk
- salt och peppar
- lök, 2 st
Blanda igredienserna i en stor skål. Finhacka löken och pressa vitlöken.
Jag måttar inte riktigt ingredienserna till hamburgare/biffar/köttbullar utan improviserar lite. Den enda regeln är 1 ägg per 500 g köttfärs. Efter det kan man ha i lite ingredienser efter smak. Men lök och vitlök är ofta ett måste :)
När smeten kämns klar, stek en liten mini-burgare för att sedan provsmak. Är man nöjd så steker man burgarna annars så tillsätter man de ingredienser som fattas.
Stek i två stekpannor för att spara tid ;)
En plåt med strips åkte in i ugnen, på varmaste, när jag började steka burgarna.
Smaskiga tillbehör!
Hamburgare med strips och beasås! Mums!
Tips: Hamburgarna som blir över kan man frysa in eller äta med pasta, ris eller göra en pyttipanna av ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar