Järpar, ca 30 st.
- Köttfärs (eller viltfärs om man vill), 1.5 kg.
- Lök, 2 st
- Ägg, 3 st
- Vatten, 1.5 dl
- Salt & svartpeppar
Sås
- Matlagningsgrädde, 9 dl.
- Vetemjöl, 6 tsk
- Kinesisk soja, 3 tsk
- Balsamvinäger, 1.5 tsk.
- Svartvinbärssaft, 3 tsk.
- Timjan, 3 krm.
- Stötta enbär, 3 tsk
- Köttbuljongtärning, 1 st.
Blomkålsmos, 1 portion.
- Blomkål, 2 dl
- Matlagningsgrädde, ca 0.5 dl.
- Salt & vitpeppar
Börja med att sätta på två stekpannor, smöra. Jag använder två för att spara tid. Blanda ingredienserna till järparna. Provstek en liten bit för att smaka av. Krydda efter behov.
Rulla järparna avlånga och stek i pannorna. Lägg de som blir klara eftersom i en form i ugnen på 100 grader, så håller de sig varma.
Stek de sista järparna i en av stekpannorna, använd den andra (odiskad) till att göra såsen.
Sås
Blanda alla ingredienser till såsen i en skål innan så går det fortare.
Häll sedan såsen i stekpannan och låt småkoka ca 5 minuter. Lägg sedan i järparna och låt dem puttra med.
Sås
Blanda alla ingredienser till såsen i en skål innan så går det fortare.
Häll sedan såsen i stekpannan och låt småkoka ca 5 minuter. Lägg sedan i järparna och låt dem puttra med.
Koka upp vatten med blomkålen. Om den är fryst kan den koka i ca 4 minuter.
Häll av vattnet. Tillsätt grädden och salta och peppra efter behov.
Mixa med en stavmixer. Smaka av!
Häll av vattnet. Tillsätt grädden och salta och peppra efter behov.
Mixa med en stavmixer. Smaka av!
Servera rikligt med grönsaker till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar