Grillat kött, det är grejer det.
Sen är jag supersvag för tzatziki, vilken jag gjorde själv för första gången :)
Jag började med att lägga maten i marinad några timmar innan.
Vi grillade hel fläskfile i folie, kycklingspett, majskolvar samt grönsaksspett.
Marinad till köttet
- Olivolja
- Soja
- Nymalen svartpeppar
- Flingsalt
- Jamie Oliver Chilli Salt
- Massor av vitlök
- Chili Explosion
- Grillkrydda
En mycket god krydda med rökig smak |
Blanda allt, lägg kött och marinad i en plastpåse.
Marinad till grönsaker
Jag brukar göra egen marinad till grönsakerna. Som inte innehåller soja, då jag vill ha grönsaksmarinaden lite mildare med mer smak av exempelvis vitlök med mera.
- Olivolja
- Nymalen svartpeppar
- Flingsalt
- Massa vitlök
Jag tycker det är bäst att marinera i påsar.
Fläskfilen snittade vi, rullade in i folie med lite av marinaden.
Grilltiden är ca en timme.
Tzatziki
Tzatzikin gjorde jag efter det här receptet, http://www.tasteline.com/recept/tzatziki
Gröper ur gurkan
Den vart verkligen supergod!
En middag för två ;) |
Vi tog fram de största tallrikarna, pizzatallrikar ;) Kan säga att vi svullade i oss ganska rejält! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar