tisdag 15 maj 2012

Köttfärspaj

Jag tog upp en färdig köttfärssås ut frysen, som fick tina.
Sen gjorde jag degen.
Det vart lite för lite, så jag rekommenderar minst dubbel sats om man vill göra en större paj ;)

Deg

  • 150 g matfett (hade glömt köpa så jag tog LÄTTA smör, det funkade bra)
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
Degen knådades ihop och fick sedan vila i 20 min i kylskåpet. När det var klart så tryckte jag ut degen i ugnsformens botten samt på kanterna, och pickade små hål med gaffeln i degen. Jag sparade en bit deg för att sedan göra mönster uppe på pajen. In i ugnen (225 grader) i 10 min.







Medan pajbottnen blev för-gräddad vispade jag ihop en ägg och ost-smet.















Ägg och ostsmet

  • 2 ägg
  • 1 dl riven ost

Äggsmeten rörde jag sedan ner i köttfärssåsen.


När pajbottnen var färdig tog jag ut den, hällde i köttfärs och äggröran.


Jag garnerade med pajdeg, färska champinjoner,
färska tomater och grön paprika.




Serveringsförslag: grönsallad med fetaost och färska baguetter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar