söndag 3 mars 2013

Brie & salamipaj

En mumsig paj. Gör pajdegen på grahamsmjöl, så blir den nyttigare ;)

Pajdeg
  • Grahamsmjöl, 200 g
  • Smör, 125 g
  • Vatten, 2 msk
Fyllning
  • Rödlök, 1 st
  • Brieost, 200 g
  • Broccoli, 2 dl
  • Pepparsalami, 75 g
  • Purjolök, 1 dl
Äggstanning
  • Mjölk, 2 dl
  • Ägg, 2 st
  • Salt & peppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att blanda pajdegen, knåda till en deg. Låt ligga svalt en stund.



















Tryck ut degen i pajformen, spara lite deg till dekoration. Förgrädda 10 min i ugnen.








Skär grönsakerna och salamin i större bitar och brien i skivor medan degen är i ugnen. 
Lägg brieost i botten, sedan salamin och sist grönsakerna. Vispa ihop äggstannningen och häll över pajen, den skall  nästan täcka grönsakerna. Gör mer om det behövs. Dekorera pajen med den överblivna degen.



Grädda pajen i ugnen i ca 40 min, 200 Grader. Håll koll i fall den behöver vara inne längre. Pajen är klar när äggstanningen är fast.

Färdig paj!


Servera med en god grönsallad!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar