tisdag 9 april 2013

Mustig köttgryta med rödvin och vitlök

En god gryta som passar bra en helg, då den tar lite tid ;)

Ingredienser:
  • Bacon, 2 paket
  • Purjolök, 0.5.
  • Paprika röd, 1 st
  • Paprika grön, 1 st
  • Vitlök, 3 klyftor
  • Grytbitar av nötkött, 1 förpackning / ca 850 g.
  • Vatten, 8 dl
  • Oxfond med rödvin, 7 msk
  • Ris


Börja med att skära purjolök, bacon, paprika.





















Fräs bacon, paprika, purjolök och pressad vitlök i en stor kastrull. Börja med baconet för att få det lite krispigt, lägg sedan ner de andra grönsakerna mot slutet. Häll över en skål när det är klart.























Bryn köttet i kastrullen.























Tillsätt sedan vatten och fond.























Låt puttra under lock i ca 2 timmar.























Mot slutet av kokningen, tillsätt baconfräset, grädde och timjan.

Smaka av med salt, peppar och ev mer fond.
 
 
Servera med mumsiga grönsaker och ris
 
Njut!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar