onsdag 15 augusti 2012

Empanadas

Jag och Jimmy gjorde piroger på överbliven köttfärssås. Dom blev jättegoda och inte alls så torra som piroger lätt kan bli. Vi fetade i ganska mycket fyllning, just för att undvika att de skulle bli torra. fyllningen rann ut lite i ugnen då de sprack, men det blev bara gott :)

Blanda pajdegen i en bunke:

6 dl vetemjöl
6 krm salt
150n g margarin
6 msk vatten (enligt receptet, men fick dock ta mer vatten än detta)

Jag blandade ihop detta i en bunke till en bra deg, lade i en påse.













Degen fick vila i kylen i 30 min















Efter det kavlade Jimmy ut degen och skar ut cirklar på 10 cm i diametern.















Vi lade ris och köttfärsås i pirogerna som sedan viktes ihop. Kanterna tryckte jag ihop med en gaffel. De penslades med uppvispat ägg.





















                                                  Ca 14 stycken små godingar blev det!





















               Serveringsförslag: Salladsblad, gurka, purjolök och fetaost








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar