tisdag 18 september 2012

Hemmagjorda hamburgare

Goda hamburgare att göra hemma.
Kommer inte ihåg exakt hur många det blev, men dom räckte i flera dagar.

Ingredienser till burgarna:
  • köttfärs, 1.6 kg
  • ägg, 3 st
  • mjölk, ca 3 dl
  • warsconesås, en liten skvätt
  • sambal oelek, några tsk
  • vitlök, 5 klyftor
  • soja, några msk
  • salt och peppar
  • lök, 2 st

Blanda igredienserna i en stor skål. Finhacka löken och pressa vitlöken.





















Jag måttar inte riktigt ingredienserna till hamburgare/biffar/köttbullar utan improviserar lite. Den enda regeln är 1 ägg per 500 g köttfärs. Efter det kan man ha i lite ingredienser efter smak. Men lök och vitlök är ofta ett måste :)




 

När smeten kämns klar, stek en liten mini-burgare för att sedan provsmak. Är man nöjd så steker man burgarna annars så tillsätter man de ingredienser som fattas.




Stek i två stekpannor för att spara tid ;)
 
 
 
 
 
En plåt med strips åkte in i ugnen, på varmaste, när jag började steka burgarna.
 
 
 
 
Smaskiga tillbehör!
 
 
 
 
Hamburgare med strips och beasås! Mums!
 
 
 
Tips: Hamburgarna som blir över kan man frysa in eller äta med pasta, ris eller göra en pyttipanna av ;)
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar