söndag 30 december 2012

Köttfärssås med chili och basilika, storkok

Slänger upp ett recept på storkok av köttfärsås.
En mycket god variant med färsk basilika.

  • Olja, till stekning
  • Lök, 4 st
  • Vitlök, 5 klyftor
  • Röd peppar, färsk, 2 st (det går lika bra med färsk chili)
  • Köttfärs, 1,5 kg
  • Passerade tomater, 4 förpackningar
  • Basilika, färsk, 1 kruka
  • Salt, svartpeppar, grillkrydda, paprikapulver, chili explosion


Börja med att finhacka löken. Fräs den i en stor kastrull i lite olja tillsammans med den pressade vitlöken.

























Tillsätt  den röda pepparn, grovhackad.


































Man kan ta ur kärnorna om man vill, det är dom som är starkast.












Häll i de passerade tomaterna i kastrullen, låt koka upp.







Stek samtidigt köttfärsen i omgångar, i en stekpanna bredvid. Tillsätt den i kastrullen vartefter.












Krydda!
Ha i färsk basilika i såsen, samt spar lite att strö över tallriken innan måltiden skall intagas.

Vid storkok är det viktigt att smaka av noga, då det behövs mer kryddor än man tror ;)






















En bra krydda att ha hemma. Starka kryddor sätter snurr på förbränningen ;)























Frys in köttfärssåsen portionsvis i fryspåsar. Den kan sedan användas för att baka paj, göra piroger, lasagne osv ,)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar