onsdag 16 januari 2013

Kyckling med Sambal Oeleke, i ugn.

Ett väldigt lättlagat recept, men som tar lite tid. ca en timme.

  • Kycklingfilé, 6 st
  • Milda matgrädde, 1 L
  • Soja, 1,5 dl
  • Sambal oeleke, 3 tsk

Sätt ugnen på 175 grader. Rensa fileérna och dela på ca hälften. Lägg dom sedan i en ugnsform.























Rör ihop grädden, sojan och Sambal oelek i en skål.











































Sambal oelek används flitigt här hemma. exempelvis i grytor, köttbullar, marinader mm.

Häll över kycklingen, så den täcks av såsen. Sätt på folie, in i ugnen i ca 45 min. Folie är bra för då blir det inte bränt, samt avdunstar inte såsen lika fort.
























Efter ca 20  min kan man sätta på ris i en kastrull, kycklingen och riset blir då klart samtidigt.























Servera rikligt med grönsaker till ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar