lördag 27 oktober 2012

Lövbiffsrullader med potatisgratäng

God maträtt om man vill lyxa till det lite, exempelvis på helgen.

  • Lövbiff, 1 paket
  • Bacon, 2 - 3 paket. Det behövs minst 2 baconskivor till varje lövbiffsskiva.
  • Vitlökssmör
  • Chilikrydda
  • Potatis, ca 1 kg.
  • Salt & peppar
  • Vitlök
  • Matlagningsgrädde, ca 1 liter


Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen. Lägg den i en ugnsform, salta och peppra.
Pressa rikligt med färsk vitlök, snåla förresten inte med vartpeppar heller ;)
Häll över grädde så den täcker potatisen. Tänk på att lämna lite marginal till kanterna, annars rinner grädden över när den blir varm.
Skjuts in i ugnen i ca 45 min, tills potatisen är mjuk. Det går att smaka på gratängen under tiden också ;)





















Ett tips är att ha lite folie över, då slipper det bli så bränt.
Men kom ihåg att ta av folien på slutet och grilla på ytan av gratängen.
Används folie kan det dock ta lite längre tid.



Lägg ut lövbiffarna och bred på vitlökssmör. Krydda med chili och svartpeppar.
























Rulla in lövbiffarna i bacon. 2 - 3 skivor per rulle.



















Bryn rulladerna runtom i stekpannan, på medelvärme.

När dom är brynta runtom, lägg dem sedan på en liten plåt, ställ in i ugnen (som är på 200 grader) och låt dem stekas med i ca 15 min.
 
 
 
Servera med grönsallad, gräddsås, färskt bröd och din favoritdryck.
Lite extra svartpeppar på gratängen är alltid gott!
 
Njut av en riktigt god måltid :)
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar